Wonen in Blaricum

Blaricummermeent

Blaricummermeent

Wonen tussen het oude dorp Blaricum en het Gooimeer, met directe uitvalsweg richting de snelweg A27. Een nieuw opgezette buurt voor gezinnen met veel ruimte voor recreatie en waterplezier.

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
25-44 jaar
0 %

Wonen in Blaricummermeent

De buurt heeft zich laten inspireren door het oude dorp, Blaricum-Dorp. Dit is terug te zien in de vele vrijstaande woningen (met rieten dak) en de speelse opzet van de kavels. Kronkelende straten en lanen voeren je naar huis en achter elke hoek of bocht is er telkens weer iets moois te zien. De huizenvariatie is er enorm, van vrijstaande huizen tot tussenwoningen en een aantal kleinschalige appartementencomplexen.
Waterliefhebbers zitten hier helemaal goed, naast het naastgelegen Gooimeer, zijn een aantal (vrijstaande) woningen gelegen aan een kronkelende vaart (De Meentstroom) waar ligplekken voor een eigen boot mogelijk zijn.

In totaal komen er ongeveer 1100 woningen waarvan het grootste deel inmiddels staat en wordt bewoond. De straatnamen doen je denken aan het verleden van het dorp. Dit was een gedachtegoed van de toenmalige Burgemeester Klarenbeek en zijn visie wordt door geleefd.

Het straatbeeld en de openbare inrichting tellen zwaar mee in de buurt. Zo wordt er veel aandacht besteed aan het groen, water en de wegen. Geen asfalt maar klinkers, geen stenen- of houtenafschermingen maar een groene heg en ook geen drukke en rechte straten maar kronkelende lanen met afwisseling aan pleintjes.

Met de auto zit je in een paar minuten op de snelweg. Met de fiets ben je in 10-15 minuten in de gezellige dorpskern van Blaricum. Ook fiets je in 10 minuten naar het naastgelegen Huizen en haar winkelgebied.

De Blaricummermeent heeft geen specifieke voorzieningen naast het woongenot, een horecatent met focus op kinderen en de overige speelplekken voor kinderen.

In beeld: Blaricummermeent

Cijfers en afstanden: Blaricummermeent

Inwoners: 3350

0-14 jaar
31%
15-24 jaar
8%
25-44 jaar
35%
45-64 jaar
19%
65+ jaar
6%

Huishoudens: 1135

eenpersoons
16%
met kinderen
62%
zonder kinderen
22%

Afkomst

autochtoon
74%
westerse migratie
10%
overige migratie
16%

Koop/huur

koop
69%
huur
31%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

3/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Op de kaart: Blaricummermeent

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: