Wonen in Blaricum

Bijvanck

Bijvanck

De Bijvanck is een buurt gelegen in Blaricum. Het is een groene en rustige buurt, omringd door natuurlijke landschappen. De buurt is ontstaan in de jaren 70 en heeft sindsdien een eigen karakter ontwikkeld.

Woonbuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
zonder kinderen
0 %
65+ jaar
0 %

Wonen in Blaricum Bijvanck

De omgeving van de Bijvanck in Blaricum is warm, gezellig en ongedwongen. Het is er fijn wonen en alles bij de hand. Zelfs het strand aan het Gooimeer is met de fiets op korte afstand te bereiken.
Het is een groen opgezette buurt met kronkelende straten en perkjes. Speelse opbouw van huizen en straten geven de buurt geen saaie indruk.
De Bijvanck is deels in handen van de gemeente Huizen en Blaricum. De grenslijn van de twee gemeenten loopt dwars door de bebouwing heen. De start met de bouw van eerste woningen vond plaats begin jaren ’70. De Bijvanck Blaricum laat zich scheiden van het Oude Dorp Blaricum door een stuk hei en weilanden.

De Bijvanck bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen en enkele appartementencomplexen. De huizen variëren in stijl, maar over het algemeen hebben ze een moderne uitstraling. Veel woningen zijn ruim en beschikken over een tuin, wat de buurt aantrekkelijk maakt voor gezinnen.

De buurt heeft verschillende voorzieningen die het dagelijks leven van de bewoners vergemakkelijken. Er is een klein winkelcentrum met diverse winkels, waaronder een supermarkt. Ook is er een school, kinderdagverblijf en sportfaciliteiten aanwezig, waardoor het een ideale woonomgeving is voor gezinnen met kinderen.

De Bijvanck is omgeven door prachtige natuur. In de directe omgeving zijn er verschillende groene gebieden en parken waar bewoners kunnen genieten van wandelingen, fietstochten en ontspanning in de natuur. Het Gooimeer, een groot meer, ligt ook op korte afstand van de buurt, waardoor watersportliefhebbers hier hun hart kunnen ophalen.

De ligging van de Bijvanck is gunstig voor forenzen (met de auto). Het treinstation van Bussum-Zuid of Hilversum is per busverbinding bereikbaar. Met de snelweg in de directe omgeving,  zijn steden als Amsterdam, Hilversum en Utrecht gemakkelijk bereikbaar.

Over het algemeen staat de Bijvanck bekend als een rustige en kindvriendelijke buurt. Het biedt een combinatie van natuurlijke schoonheid, goede voorzieningen en een gunstige locatie. Het is een plek waar bewoners kunnen genieten van een ontspannen en comfortabel leven, weg van de drukte van de stad.

In beeld: Bijvanck

Cijfers en afstanden: Bijvanck

Inwoners: 3885

0-14 jaar
15%
15-24 jaar
9%
25-44 jaar
20%
45-64 jaar
25%
65+ jaar
31%

Huishoudens: 1810

eenpersoons
34%
met kinderen
30%
zonder kinderen
36%

Afkomst

autochtoon
77%
westerse migratie
10%
overige migratie
13%

Koop/huur

koop
58%
huur
42%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

3/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Op de kaart: Bijvanck

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: