Gemeente Blaricum

BEL Combinatie

Welkom in de betoverende gemeente Blaricum! Gelegen in het Gooi, is Blaricum een schilderachtige en welvarende gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze idyllische plek staat bekend om zijn rustige sfeer, weelderige groene landschappen en luxe woonmogelijkheden. Blaricum is een populaire bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige levensstijl en willen genieten van de schoonheid van de natuur.

Gemeente Blaricum is onderdeel van de BEL Combinatie. p 1 januari 2008 hebben Blaricum, Eemnes en Laren (BEL) hun gemeentelijke organisaties samengevoegd tot een nieuwe werkorganisatie genaamd de BEL Combinatie. De BEL Combinatie is verantwoordelijk voor de dienstverlening en de ontwikkeling en uitvoering van het beleid voor de drie gemeenten. Ondanks deze samenwerking behouden de drie gemeenten hun zelfstandige besturen en zorgen zij ervoor dat het beleid en de dienstverlening afgestemd blijven op de specifieke behoeften van hun dorpen.

Dienstverlening

Hoe wij kunnen helpen

Het uiteindelijk kopen of huren van een huis doe je zelf, wij helpen je met informatie en duwen je in de juiste richting, voor een weloverwogen nieuwe woonbestemming in Blaricum.

Wijken & buurten

Het dorp heeft 1 wijk die bestaat uit 9 buurten. Een groot deel van de buurten is natuurgebied.

Zien & doen

Is Blaricum een rustig dorp? Wat kan je er allemaal doen en wat zijn de mooiste plekken om te zien.

Blaricum

Gemeente Blaricum

Blaricum is omgeven door prachtige natuurgebieden, waaronder de uitgestrekte heidevelden van het Goois Natuurreservaat en de bossen van de Tafelbergheide. Dit biedt bewoners volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en te genieten van de serene omgeving. Het is een oase van rust, ver weg van de drukte van de steden, maar toch op korte afstand van stedelijke voorzieningen.

De gemeente Blaricum bestaat uit verschillende dorpskernen, elk met zijn eigen karakter. Het historische dorpscentrum van Blaricum heeft een authentieke uitstraling met charmante straatjes en karakteristieke oude huizen. Het dorp Blaricum heeft een bloeiende kunstscene, met galeries en ateliers die lokale kunstenaars presenteren. Het dorp Blaricum is ook bekend om zijn luxe villa’s en statige landhuizen, die een gevoel van elegantie en exclusiviteit uitstralen.

Blaricum biedt uitstekende faciliteiten en voorzieningen. Je vindt er hoogwaardige scholen, zowel openbaar als privé, die uitstekend onderwijs bieden. Het dorp heeft ook een scala aan winkels, boetieks, restaurants en cafés die voldoen aan de behoeften van de bewoners. Daarnaast zijn er diverse sportfaciliteiten, waaronder tennisclubs, golfbanen en sportscholen, waar bewoners kunnen genieten van een actieve levensstijl.

Met de gunstige ligging van Blaricum ben je binnen handbereik van grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Hilversum. Dit biedt bewoners de mogelijkheid om te profiteren van het bruisende stadsleven, terwijl ze ’s avonds kunnen terugkeren naar de rust en schoonheid van Blaricum.

Kortom, Blaricum is een gemeente die een perfecte balans biedt tussen natuurlijke schoonheid, luxe woningen en hoogwaardige voorzieningen. Of je nu op zoek bent naar een rustig toevluchtsoord of een prachtige plek om te wonen, Blaricum heeft alles te bieden. Ontdek de betoverende gemeente Blaricum en geniet van het goede leven in deze unieke locatie.