Zien/doen

Beach Blaricum: het strand van Blaricum aan het Gooimeer

Welkom bij het betoverende strandje van Blaricum, een oase van rust en natuurlijke schoonheid aan de waterkant. Hier kun je genieten van de verfrissende bries, het kabbelende water en de serene omgeving, ver weg van de drukte van het dagelijkse leven. Laat je meevoeren door de charme van dit verborgen juweeltje, waar ontspanning en plezier samenkomen. Het strandje is kindvriendelijk!

Strand Voorland bij de Stichtse brug

Op slechts enkele honderden meters van Restaurant Bruis (erg leuk voor kinderen ook), aan de voet van de Stichtse brug, bevindt zich het recreatiegebied en het strand Voorland, dat in de volksmond ook wel bekend staat als Blaricum Beach.

Strand Voorland is een perfecte plek voor surfers, stand-up paddlers, zwemmers en zonaanbidders, en wordt ook bewaakt door een reddingsbrigade. Zelfs in de winter zijn er moedigen die ’s ochtends een frisse duik nemen. Het water blijft hier lang ondiep, waardoor dit strand bijzonder geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen.

Op het strand zijn openbare barbecueplekken beschikbaar die vrij te gebruiken zijn.

Dit natuurlijke gebied loopt parallel aan de snelweg en biedt gemakkelijke parkeermogelijkheden. Je kunt je auto eenvoudig parkeren en vervolgens via een pad door de begroeiing richting het water en het strand lopen. Wanneer je woonachtig bent in de buurt Blaricummermeent is het strand eenvoudig en snel per voet en fiets te bereiken.

Locatie: Stichtse brug, 1261 Blaricum